COSTA RICA

Origine: Costa Rica

Soort: Arabica Caturra

Groeihoogte: 1100 m 

Boerderijen: Finca Elena

Brandprofiel: Medium 

Ons recept: Filter koffie

 

De koffie heeft een complexe, ietwat sterkere smaak met een lichte aciditeit. Een koffie die menig liefhebber zal bekoren door zijn complex boeket van donkere chocolade, rode wijn en bessen. Deze bonen lenen zich dus ideaal voor een krachtige filterkoffie.


Costa Rica is gekend voor het afleveren van kwalitatieve koffie. Enrique Carvajal produceerde deze uitzonderlijk koffie in het stadje Noranje de Alajuela in de West-Valley regio in Costa Rica. Deze kleine boerderij is al vijf generaties gerund door dezelfde familie en wordt gekenmerkt door hun constante zoektocht naar verbetering. Doordat de productieprijs in Costa Rica groter is dan in de omliggende landen, zet de familie in op nieuwe methodes en micro lots van hogere kwaliteit.


De koffiebessen worden met de hand geplukt waarna enkel de rijpe bessen worden geselecteerd. Na een specifiek verwerkingsproces van fermenteren, wassen en drogen worden de bonen in zakken gedaan. De gebruikte bonen zijn met respect voor de mens en met zorg voor het milieu geproduceerd.